Cocktail blog

Πάρκο Δεινοσαύρων-το Jurassic Park της Θεσσαλονικης


προσφορά για Πάρκο Δεινοσαύρων Θεσσαλονίκη

Τηλ. επικοινωνίας: 2310 686544.Περάστε μια «γεμάτη» ημέρα με τα παιδιά σας, διασκεδαστική και επιμορφωτική, στο Πάρκο Δεινοσαύρων, στο Μουσείο Μαμούθ, στο Πάρκο Θηλαστικών, στο Πάρκο Ψυχοκινητικής Αγωγής και στο παιδότοπο με παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής.To περιβαλλοντικό πάρκο εκτείνεται συνολικά σε έκταση περίπου 6,000 τ.μ Κάθε θεματική ενότητα καταλαμβάνει επαρκή χώρο ώστε οι κατασκευές να είναι ανάλογες των πραγματικών διαστάσεων τους.


Μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, μια μοναδική ευκαιρία μάθησης για τα παιδιά. Αυτό είναι το Πάρκο Δεινοσαύρων που η αξία του είναι ανάλογη με το μέγεθος των προϊστορικών εκθεμάτων του. Εδώ, θα μπείτε με τα παιδιά σας σε μια «χρονοκάψουλα» που θα γυρίσει κι εσάς στην παιδική σας ηλικία. Κάθε χώρος-μουσείο μοναδικός, κάθε θεματική ενότητα συναρπαστική. Οι στάσεις του ταξιδιού περιλαμβάνουν…
<<<<Το Jurassic Park της Θεσσαλονικης>>>>
/40/11/1324302781140.jpg

Πάρκο Δεινοσαύρων
Μία πρόταση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που πέραν της ψυχαγωγίας έχει σαν στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των επισκεπτών. Οι αναπαραστάσεις σε πραγματικές διαστάσεις «ζωντανεύουν» την ιστορία των προϊστορικών ζώων τα οποία έζησαν πριν εκατομμύρια έτη και εξαφανίστηκαν λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Μουσείο του Μαμούθ
Το «Μουσείο του Μαμούθ» είναι, επίσης, μια καινοτόμα πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα αφού είναι το πρώτο μουσείο της χώρας με απολιθώματα μαμούθ αλλά και άλλων ζώων που έζησαν την περίοδο των παγετώνων πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Ποιες ήταν οι συνθήκες του παλαιοπεριβάλλοντος, τι μέγεθος είχαν τα ζώα, με τι τρέφονταν, πώς εξελίχθηκαν και γιατί εξαφανίστηκαν είναι ερωτήματα που απαντώνται μεταξύ άλλων στο «Μουσείο του Μαμούθ».
 Tο μουσείο Μαμούθ τελεί υπό την επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. είναι χώρος εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας για σχολική επίσκεψη και ελέγχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
/88/69/1324302796988.jpg

Το Σπήλαιο
Εδώ τα παιδιά εξοπλίζονται με κράνη και κατάλληλες φωτιστικές πηγές και προετοιμάζονται για ένα ταξίδι στους διαδρόμους της, οι οποίοι περιλαμβάνουν:
  • Αναπαράσταση και επεξήγηση του τρόπου δημιουργίας - γένεσης των σπηλαίων.
  • Βασικές μορφές σχηματισμών μέσα στο σπήλαιο π.χ (σταλακτίτες, σταλαγμίτες).
  • Σπάνιες μορφές σχηματισμών των σπηλαίων π.χ (γκουρ, αυγά, μαργαριτάρια).
  • Αρκούδα των σπηλαίων, έντομα και νυχτερίδες.
  • Ανθρώπινη παρουσία εντός των σπηλαίων. Βραχογραφίες.
  • Η λίμνη και η ζωή της.
Πάρκο Θηλαστικών
Αποτελείται από ομοιώματα θηλαστικών που έζησαν κατά τον Καινοζωικό αιώνα (22 εκατ. Χρόνια-σήμερα) στη Μεσόγειο και κατ’επέκταση και στον ελληνικό χώρο. Τα ομοιώματα έχουν σχεδόν φυσικό μέγεθος και περικλείονται σε προστατευτικό χώρο για μεγαλύτερη ασφάλεια.
/18/70/1324302797018.jpg

Πάρκο Ψυχοκινητικής Αγωγής
Αυτή είναι η Ψυχοκινητική Αγωγή σήμερα και αυτό προσφέρει στον πολυχώρο ψυχαγωγίας 'Χαράπολις', με παραδοσιακά και εναλλακτικά  παιχνιδια Ψυχοκινητικής, μουσικοκινητικής και χοροκινητικής αγωγής. Όλα τα παιχνίδια συντονίζονται από εξειδικευμένους εμψυχωτές και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που έχουν ανάγκη την κίνηση ως μέσο ανάπτυξης και έκφρασης και ψυχαγωγίας.
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 13:00.
Σαββατοκύριακα: 11:00 - 19:00 (οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε 1 ώρα από παλαιοντολόγο του Α.Π.Θ.).

Πάρκο Δεινοσαύρων

7ο χλμ Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου
57013 Ωραιόκαστρο
Website / Facebook
Πάρκο Δεινοσαύρων, Ωραιόκαστρο, 57013, 7ο χλμ Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: